ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ

Αποστάγματα

Ο Θ. Καραθάνος μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική και επιστημονική πορεία στο χώρο του κρασιού και των αποσταγμάτων, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ξεκίνησε να αναβιώνει παλιούς αμπελώνες, φύτεψε νέους, οινοποίησε πολλές ποικιλίες σταφυλιών με έμφαση στις παλιές γηγενείς και πειραματίστηκε ιδιαίτερα με τα παλαιωμένα αποστάγματα που είναι και το θέμα της διδακτορικής διατριβής του.

Τα οικογενειακά μας αμπέλια καλλιεργούνταν για πάνω από έναν αιώνα, για την ετήσια οικιακή παραγωγή κρασιού όπως και τσίπουρου στον παραδοσιακό οικογενειακό άμβυκα. Πολλά από τα τσίπουρα που παραγόταν έμπαιναν σε ξύλινα βαρέλια (κυρίως δρύινα) και έπαιρναν το χαρακτηριστικό χρώμα και άρωμα των παλαιωμένων αποσταγμάτων, πολύ πριν εφαρμοστεί -το 1989- στην Ελλάδα η νομοθεσία για την εμφιάλωση και αργότερα για την παλαίωση του τσίπουρου.

Όπως σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, έχουμε ευρήματα αμπελοκαλλιέργειας και οινοπαραγωγής εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Η Θεσσαλία έχει ιδιαίτερη παράδοση στην απόσταξη και στη δημιουργία παραδοσιακών προϊόντων όπως το τσίπουρο.

Διεύθυνση

Παλιούρι, Καρδίτσας
Τ.Κ 433 00

Τηλέφωνο

+30 24 410 695 59

Email

info@purokarathanos.gr

Ιστοσελίδα

www.purokarathanos.gr

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Στην πολιτική που διαβάζετε θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα Cookies που χρησιμοποιούμε, ορισμένες φορές η χρήση αυτών μπορεί να σχετίζεται με την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, σας καλούμε λοιπόν να ανατρέξετε στην αντίστοιχη Πολιτική Απορρήτου, όπου θα βρείτε σχετικές πληροφορίες για τον τρόπο συλλογής, επεξεργασίας, χρήσης αυτών, καθώς και να ενημερωθείτε σχετικά με τα δικαιώματα σας.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Καθορίστε τις προτιμήσεις απορρήτου σας ή/και συμφωνήστε με τη χρήση των cookies.